In Gezonden Brieven

Beste lezer, Graag vraag ik uw aandacht voor bijgevoegde brief van mijn moeder, mevrouw J. van Dijk-Verstraete. Op haar verzoek stuur ik die aan u. Met vriendelijke groet, F. van Dijk

Van onze zoon en schoondochter kregen wij uw wijkkrant “De jonge zwarver” onder ogen. Het artikel over de struikelstenen heb ik met aandacht gelezen.

Toen wij nog in Kampen aan de Broederweg woonden, naast de T.U.K., waar ook struikelstenen lagen, poetste ik deze af en toe. Als ze dan weer mooi en glanzend waren, trokken ze enorm de aandacht. En dat is ook de bedoeling. De Tweede Wereldoorlog mag niet vergeten worden.

Dus poets die stenen

De leukste speeltuin van Kampen en omgeving

De Speelpoort

Speeltuin de Speelpoort is een gezellige buitenspeeltuin met leuke en uitdagende speeltoestellen voor jong en oud. In totaal zijn er 30 speeltoestellen aanwezig voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. De speeltuin is geopend van april tot en met de herfstvakantie. Gedurende de openingstijden van de Speelpoort is er altijd een toezichthouder aanwezig.

Geschiedenis

Dit jaar bestaat de speeltuin 70 jaar! In 1951 is speeltuin Zuid opgericht door Kampenaren. Aanleiding van de komst van de speeltuin was de sociale woningbouw begin jaren 50. Het was een kinderrijke buurt. De speeltuin begon op een kleine locatie naast het oude HBS gebouw en is later verhuisd naar de huidige locatie.

Door de enorme groei van kinderen uit Kampen en omstreken was de naam speeltuin Zuid niet meer passend en is de naam omgedoopt naar speeltuin de Speelpoort. De naam is een knipoog naar de stadspoorten van Kampen die van oudsher veiligheid boden aan iedereen die daar binnen was.

Die veiligheid biedt de Speelpoort ook. Kinderen kunnen veilig komen spelen binnen de poorten van de speeltuin.

Elk jaar proberen we in de speeltuin de volgende activiteiten te plannen:

NL-doet (12 maart)

Opening van het seizoen (2 april)

Buitenspeeldag ( 8 juni)

Burendag (24 september)

Wellicht nog andere activiteiten (???)